Nieuws

Algemeen

Joakim Zuidema en Jan Hekman boeken sprintzege in de Omloop van Gaast

Na de Ronde van Workum stond er afgelopen donderdagavond alweer een Omloop voor Amateurs en Sportklasse op de WV Snits-kalender. De Omloop van Gaast vormde een geslaagde opening van de Gaastster Dorpsfeesten. Bij de Amateurs was Joakim Zuidema de beste van een kopgroep van acht, terwijl Jan Hekman de massasprint won bij de Sportklasse.

Op de winderige wegen langs de boorden van het IJsselmeer beloofde het vanaf de start een pittige koers te worden. Meteen in de eerste ronde van 8,75 kilometer wapperden de eerste renners er dan ook al af bij de beide pelotons. In de tweede van de voor hen negen ronden ontstond bij de Amateurs een kopgroep van acht renners, te weten Arjen Bos, Pieter Dijkstra, Erik Hagting, Ruben Marinus, Berend Slagter, Erik Stoelwinder, Daniël Zuidema en Joakim Zuidema. De samenwerking verliep goed in deze groep en zodoende groeide de voorsprong in een paar ronden tijd van een handvol seconden naar een halve minuut en vervolgens ruim een minuut. Hagting wist de beide premiesprints, waarbij een rollade te winnen viel, te winnen.

Bij de Sportklasse waren er ondertussen wel enkele speldenprikjes waarneembaar vanuit het peloton, maar een echt overtuigende demarrage zat er niet tussen. Zodoende leek het bij deze categorie uit te draaien op een massasprint van de 25 overgebleven renners. Ronald Blei probeerde nog solo weg te geraken in de laatste ronde, maar hij werd op enkele kilometers voor de finish weer uitgerekend. Zo kwam er uiteindelijk dus toch een massasprint en hierin was Jan Hekman de snelste, voor Sicco-Matthijs Heeringa en Hekmans ploeggenoot van Mijn Accountant, Egon Nanninga.

Ondertussen waren de Amateurs ook in de finale aanbeland. Gezien de ruime voorsprong van ongeveer een minuut was het wel duidelijk dat de acht koplopers om de zege gingen strijden. Team Mutasport behaalde een een-tweetje in de personen van Joakim en Daniël Zuidema. Erik Stoelwinder mocht met hen mee het podium op in de gezellige feesttent van Gaast, waar het nog lang gezellig zou blijven.

Top-10 Amateurs

1. Joakim Zuidema, Drachten
2. Daniël Zuidema, Dokkum
3. Erik Stoelwinder, Gorredijk
4. Berend Slagter, Peize
5. Erik Hagting, Groningen
6. Ruben Marinus, Zwagerbosch
7. Arjen Bos, Bolsward
8. Pieter Dijkstra, Hallum
9. Bonne Aans, Drachten
10. Nick Slijkerman, Schagen

Top-10 Sportklasse

1. Jan Hekman, Norg
2. Sicco-Matthijs Heeringa, Leeuwarden
3. Egon Nanninga, Lelystad
4. Arjen Veenstra, Beetsterzwaag
5. Tymen Bok, Akkrum
6. Jan Sanders, Druten
7. Sjoerd Galema, Iens
8. Freo ten Hove, Lelystad
9. Mike Temmink, Kraggenburg
10. Frank van het Reve, Workum

Kijk hier voor de gehele uitslag.

Het Sportklasse-podium

Meer nieuws