Nieuws

Algemeen

Marco Swierstra sprint naar titel Open Fries Kampioen bij de Sportklasse

De uit Grou afkomstige Marco Swierstra heeft zich afgelopen vrijdag gekroond tot Open Fries Kampioen bij de Sportklasse. In de naar de wielerbaan op het Schuttersveld verplaatste wedstrijd verwees hij Bart Steenman en Frank Veenwijk naar de plaatsen twee en drie. 

De weergoden waren het een kleine vijftig koppen tellende peloton gunstig gezind voor deze koers. Een paar uur voor de wedstrijd hield het op met regenen en zodoende kon de wielerbaan mooi opdrogen. Zelfs de zon kwam nog tevoorschijn. Waar bij het OFK Sportklasse in de Sneker wijk De Domp normaal vijftig kilometer afgelegd wordt, stond nu een koers van 75 minuten en 5 ronden op het programma, oftewel een kleine zestig kilometer. 

De eerste aanval van de dag kwam op naam van het duo Lars Hornstra en Frank Veenwijk. Zij wisten slechts een beperkte voorsprong te pakken en werden dan ook snel teruggepakt. Even later waren het de broers Patrick en Raoul Hoefakker die ervandoor stoven. Hun poging had meer om handen dan die van Hornstra en Veenwijk en de marge bedroeg een tijdje zo’n vijftien seconden. Na dertien ronden gereden te hebben was echter alles weer samen. Patrick Hoefakker liet het er niet bij zitten en demareerde in de 18e ronde wederom vanuit het peloton en kreeg nu Michel Dekker mee. Zij wisten een paar ronden uit de greep van het peloton te blijven alvorens er even voor halfweg koers een hergroepering was. 

Het was enkele ronden wachten op de volgende renner die zou ontsnappen uit het peloton. In ronde 23 was het zover toen Hornstra wederom voor het offensief koos. Ook deze poging bleek zonder succes. Toch zat hij weer mee bij de volgende demarrage met de eveneens zeer actieve Patrick Hoefakker en Veenwijk. Toen dit drietal weer ingerekend werd, besloot Hornstra het nog een keer solo te proberen. Het leek, zeker aangezien de koers inmiddels in de laatste tien kilometer was aanbeland, even de goede kant op te gaan voor de Leeuwarder, maar met nog drie ronden te gaan werd ook deze aanvalspoging in de kiem gesmoord. 

Zodoende zou er een massasprint plaatsvinden voor de overwinning. Hierin was WV Snits’er Marco Swierstra ruimschoots de rapste, op enige afstand gevolgd door Bart Steenman en Veenwijk. Swierstra ging met de wisselbeker en de fraaie Friese kampioenstrui naar huis.

Komende vrijdag staat er op het Schuttersveld een 50+-wedstrijd op het programma. De start is om 19.00 uur en inschrijven is nog mogelijk! Daarnaast gaat de Kalas Tijdritcompetitie op woensdag 17 mei verder met de welbekende Tijdrit van Lemmer in samenwerking met de IJsvereniging Lemmer. Tot bij de koers!

Top-10 OFK Sportklasse

1. Marco Swierstra, Grou
2. Bart Steenman, ’t Veld
3. Frank Veenwijk, Leens
4. Liam Kramer, Tjerkwerd
5. Ron Noors, Julianadorp
6. Paul Bijlsma, Franeker
7. Arjen Veenstra, Beetsterzwaag
8. Raoul Hoefakker, Leusden
9. Michel Dekker, ’t Veld
10. Mike Temmink, Kraggenburg

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Meer nieuws