Nieuws

Algemeen

Joakim Zuidema wint Heamielronde van Bolsward na succesvolle demarrage in laatste ronde

Joakim Zuidema heeft afgelopen donderdagavond de Heamielronde van Bolsward op zijn naam geschreven. Met zijn aanvalspoging in de laatste ronde was hij het gehele peloton te machtig. Vanuit het peloton sprintten Hylke Wijnsma en Arjan Douma naar het zilver en brons.

Klokslag 19.00 uur was het tijd voor een nieuwe editie van de Brandsma Koffie Heamielronde in het wielergekke Bolsward, waar de koers onderdeel uitmaakt van de jaarlijkse Heamieldagen. Het peloton, waar de Amateurs en Sportklasse samen reden met twee separate uitslagen, bestond uit ruim vijftig renners. Na een rustige openingsfase kwam de eerste aanvalspoging op naam van Teun van der Heide, Ruben Hoekstra en Benjamin Zuidema. Ronald Hinrichs probeerde tevergeefs de oversteek te maken. De voorsprong van het drietal voorop bleef beperkt tot zo’n tien seconden en na enkele ronden wist het peloton de aansluiting weer te maken.

Jard Blokdijk en Mozes Louwrier waren de volgende renners die voor het offensief kozen. Ook aan hen werd maar een beperkte marge toegekend door het peloton en dus was het twee ronden later alweer gedaan met deze vluchtpoging. Dit weerhield Michel Dekker, Jack Kuper en Max van der Vegt er echter niet van om ook een poging te ondernemen. Dekker wist van deze drie mannen nog het langst uit de greep van het peloton te blijven, aangezien hij een nieuwe kopgroep vormde met Friso van der Bijl, Bas Bosma, Arjan Douma en de al eerder genoemde Hoekstra. Deze aanvalspoging leek wat meer om het lijf te hebben dan de voorgaande, zeker toen ook Joakim Zuidema de aansluiting maakte. Toch was het, ondanks de impulsen van Matthijs Dijkstra en Stijn Reilman, op tien ronden voor de finish weer een compleet peloton.

Alles wees vervolgens op een massasprint, hoewel onder meer Reilman zich bedrijvig bleef tonen. Ook Jesse Verhoeff wilde een massasprint ontlopen, maar slaagde hier niet in. Uiteindelijk zou het toch niet op een massasprint uitdraaien, aangezien Joakim Zuidema in de laatste ronde dermate hard demarreerde dat het peloton hem pas na de finish weer terugzag. Hylke Wijnsma en Arjan Douma mochten met hem mee het bordes op. Een stukje verder op in het peloton reed Jard Blokdijk naar de winst bij de Sportklasse. Het podium in deze categorie werd vervolledigd door Bart Steenman en Adriaan Doornbos.

In de komende week staan er voor Amateurs en Sportklasse weer twee mooie koersen op de WV Snits-kalender. Op zaterdag 1 juli staat om 20.00 uur de Wielerronde van Workum op de planning, gevolgd door de Wielerronde van Gaast op donderdag 6 juli om 19.00 uur. Bij beide wedstrijden rijden Amateurs en Sportklasse apart met een eigen prijzenschema. Graag tot dan!

(foto Marc Veenstra)

Top-10 Amateurs (de volledige uitslag is hier te vinden)

1. Joakim Zuidema, Frieschepalen
2. Hylke Wijnsma, Leeuwarden
3. Arjan Douma, Groningen
4. Klaas Poortinga, Heerenveen
5. Daniël Zuidema, Dokkum
6. Matthijs Dijkstra, Groningen
7. Teun van der Heide, Ureterp
8. Ruben Hoekstra, Heerenveen
9. Benjamin Zuidema, Hurdegaryp
10. Jan Veijer, Groningen

Top-10 Sportklasse (de volledige uitslag is hier te vinden)

1. Jard Blokdijk, ’t Veld
2. Bart Steenman, ’t Veld
3. Adriaan Doornbos, Groningen
4. Arjen Veenstra, Beetsterzwaag
5. Koen de Waard, Oudkaspel
6. Arjen Reinsma, Roden
7. Sicco-Matthijs Heeringa, Leeuwarden
8. Coen Rijpma, Wolvega
9. Ebel Kremer, Zuidhorn
10. Hidde Bos, Bolsward

Meer nieuws