Nieuws

Algemeen

Cor van Leeuwen en Bart Rijpma behalen sprintzege in de Wielerronde van Hallum

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor de Wielerronde van Hallum, georganiseerd als onderdeel van het programma van de hoog aangeschreven Bartlehiem Skeelertocht. De Amateurs en Sportklasse reden in één peloton, maar wel met twee aparte einduitslagen. Ondanks de nodige aanvalspogingen eindigde de wedstrijd in een sprint, waarin Cor van Leeuwen en Bart Rijpma aan het langste eind trokken.

Onder prachtige weersomstandigheden trok het peloton, bestaande uit 55 renners, zich om 19.00 uur na het startschot van schaatsster Antoinette Rijpma-de Jong op gang voor een wedstrijd van zestig kilometer. Het tempo ging onmiddellijk de lucht in, maar dit weerhield Ide Aandewiel, Jan Dijkstra en Arjan Douma er niet van om als eerste uit het peloton weg te sluipen. Zij kregen een ronde later gezelschap van Jesse Verhoeff en Jasper Visser. Dit vijftal werd echter alweer snel in de kraag gevat door het peloton, waarna het de beurt was aan local hero en mede-organisator Pieter Dijkstra, Simon Talsma en Rob Wielink om het eens te proberen. Ook deze demarrage was geen lang leven beschoren, waardoor er na zeven ronden koers weer sprake was van een compleet peloton.

Vervolgens trokken na negen ronden onder meer Raymond Greep en Albert Tuin ten aanval. Greep haakte af, waarna Tuin gezelschap kreeg van Cor van Leeuwen. Ook dit duo had geen succes. Na alle wat kleinere demarrages, was het Verhoeff die de eerste echt serieuze aanval voor zijn rekening nam. Hij reed een paar ronden vooruit met een marge van een tiental seconden, maar ook dit bleek niet genoeg. Ondertussen werd er wel enkele malen fanatiek gesprint voor de tassen met lokale producten en deed de bedrijvige Verhoeff goede zaken in de strijd om de leidersprijs.

Het bleef onrustig in de koers en vele renners probeerden weg te komen. Onder hen Martijn Ettema, Benji Hulzinga, Robber Schaap, Egbert Schoemaker en Stefan de Wilde. Ook Jan Dijkstra, Douma, Tuin en Visser lieten zich weer zien aan de kop van de koers. Dit viel echter allemaal in het niet bij de groep die zich met nog acht ronden te gaan formeerde, bestaande uit Erik Stoelwinder, Pieter Terpstra, Bart Rijpma, Talsma, Verhoeff, thuisrijder Eise Mentje de Vries, Jacco de Vries en Benjamin Zuidema. Stuk voor stuk klasbakken, dus zou deze groep het dan door goede samenwerking kunnen redden tot aan de streep? Het antwoord was nee, want bij het ingaan van de laatste vijf ronden was alles weer samen.

Dit weerhield Bas Bosma er niet van om nog een laatste ultieme poging te doen. Bij het klinken van de bel was het voor hem echter ook gedaan en dus kon het vele publiek zich opmaken voor een massaspurt. Hierin toonde Van Leeuwen zich de rapste, gevolgd door Bonne Aans en Tuin. Een stukje verderop in het peloton reed Bart Rijpma naar de winst bij de Sportklasse, met in zijn kielzog De Wilde en Bernd Talen

De volgende WV Snits-wedstrijd is op zaterdag 9 september in Harich, waar dan de finale van de Kalas Tijdritcompetitie zal plaatsvinden. Aanvang 11.00 uur en van harte welkom!

Foto’s zijn te vinden op de facebookpagina van de Bartlehiem skeelertocht. De volledige uitslag vind je hier.

Top-10 Amateurs

1. Cor van Leeuwen, Borger
2. Bonne Aans, Drachten
3. Albert Tuin, Staphorst
4. Erwin Leijenaar, Beetsterzwaag
5. Eise Mentje de Vries, Den Haag
6. Daniël Zuidema, Dokkum
7. Jesse Verhoeff, Groningen
8. Pieter Terpstra, Heerenveen
9. Ide Aandewiel, Groningen
10. Arjan Douma, Groningen

Top-10 Sportklasse

1. Bart Rijpma, Oldeholtpade
2. Stefan de Wilde, Heerenveen
3. Bernd Talen, Staphorst
4. Gerald van der Sluis, Staphorst
5. Jasper Visser, Leeuwarden
6. Arjen Veenstra, Beetsterzwaag
7. Hidde Bos, Bolsward
8. Rudmer van der Veen, Dokkum
9. Benji Hulzinga, Oldeholtpade
10. Ronald Brans, Leeuwarden

Meer nieuws