Nieuws

Algemeen

11e ICW wintercompetitie WV Snits-jeugd

Zondag 28 januari was de 11e en laatste ICW wintercompetitie wedstrijd in Assen. Na een week uitstel in verband met de slechte parcoursomstandigheden stonden er twee WV Snits renners aan het vertrek.
Op een andere locatie dan in eerste instantie gepland had de organisatie een prachtig parcours neergelegd. Als eerste ging Ilse Bloemsma (MTB 13/14 jaar) voor haar wedstrijd over 30 minuten., vlak hierachter startten de veldrijders 13/14 jaar waar Levi Koopmans in uit komt.
Beide renners maakten kans op een podium plek in het eindklassement.

Ilse zat er goed goed bij, bij de start en eerste ronde maar werd helaas in de eerste ronde aan de kant geduwd waardoor ze ten val kwam en in de achtervolging moest. In de resterende ronden wist ze veel meters goed te maken en eindigde vlak achter haar grootste concurrente. Hiermee werd ze tweede en behield ze de leiding in het klassement.

Voor Levi was het een spannende strijd om de derde positie in deze wedstrijd. De derde en vierde positie werden meerdere keren gewisseld. De strijd werd beslist in het voordeel van Levi. Naast deze derde plek in de finale wedstrijd eindigde hij ook als derde in het algemeen klassement.

Met deze spannende finalewedstrijd is voor de meeste renners het veld- / MTB-seizoen ten einde en gaat het vizier weer op het weg seizoen.