Nieuws

Algemeen

Eerste editie Jeugdronde van Sneek groot succes

Afgelopen zondag, 5 mei 2024, vond een noviteit in de historie van WV Snits plaats. Voor het eerst werd er (onder de vlag van WV Cycling Sneek, de KNWU-tak van WV Snits) een KNWU-jeugdwedstrijd georganiseerd. Aangezien het aantal jeugdleden al jaren toeneemt, kon de organisatie van een eigen jeugdwedstrijd niet meer uitblijven. En dus kwamen er deze Bevrijdingsdag honderd renners en rensters in de categorieën 1 t/m 7 richting het Schuttersveld. Na een miezerige start, werd het weer bovendien steeds beter en dus was het goed toeven voor de vele meegereisde enthousiaste supporters.

Elke deelnemer ging met een fraai vaantje en een bidon, mogelijk gemaakt door ABUS, naar huis. Uiteraard stonden er voor de renners die het podium haalden prachtige bekers klaar. Al met al was het een zeer geslaagde wielerdag (met ’s avonds ook nog het OFK Sportklasse) die ongetwijfeld navolging gaat krijgen. Dank aan alle renners, supporters, vrijwilligers en sponsoren die de eerste Jeugdronde van Sneek tot een daverend succes hebben gemaakt!

Foto’s van deze middag, gemaakt door Frans Hoek, zijn hier te vinden!