Ieder jaar organiseren LWV De Friesche Leeuw en WV Snits gezamenlijk de voorjaarscompetitie. In 2017 werd op de volgende zaterdagen gestreden:

4 februariLeeuwarden
11 februariSneek
18 februariLeeuwarden
25 februariSneek
4 maartLeeuwarden
11 maartSneek
18 maartLeeuwarden
25 maartSneek (finale en prijsuitreiking)

De wedstrijden in Sneek vinden plaats op de wielerbaan Schuttersveld, de wedstrijden in Leeuwarden op de wielerbaan Kalverdijkje.

Indeling Categorieën

Er wordt in twee categorieën gereden: heren en dames/nieuwelingen. De wedstrijdenstarten om 13.00 uur. De heren rijden 60 minuten en 3 ronden, de dames/nieuwelingen 45 minuten en 3 ronden.

Inschrijven

Het inschrijfgeld per wedstrijd is € 3,00. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige KNWU licentie 2017, een KNWU basislidmaatschap 2017 of lid te zijn van WV Snits.

Er wordt gereden met MYLAPS transponders. Iemand die geen transponder heeft kan die huren voor € 10,00 en met een borg van € 25,00. Het aantal transponders is beperkt en op=op. Het inleveren van de gehuurde transponders kan tot twee uur na de wedstrijd. Het niet tijdig inleveren heeft financiële consequenties.

Puntentelling

De eerste tien plaatsen leveren punten op voor het klassement van de competitie (10,1 / 9 / 8 / 7 enz.). De uitslagen en de stand van de competitie worden op de website van LWV de Friesche Leeuw en WV Snits geplaatst. De prijsuitreiking is direct na de finalewedstrijd in Sneek.

De deelnemers dienen zelf hun (eind)prijs af te halen!